ābolus-1 kg
cukuru 1kg - 1kg 200g
Pagatavošana:
1) izdobjam āboliem serdi
2)ābolus apberam ar cukuru un atstājam uz nakti vai 10-12 stundām,
tā, lai atdalās sīrups vai sula.
3)liekam katlu uz uguns un uz ļoti lēnas uguns vāram. Tiklīdz sāk mest burbuli- izslēdzam, atdzesējam un tad atkal vāram- lēni....nu sanāks savas 5-7 reizes atkārtot... līdz masa kļūst caurspīdīga, dzintaraina. Maisīt vajag uzmanīgi, lai āboli neizjuktu pļurā...
4) Atkal atstājam atdzist uz nakti...bet pirms- uz āboliem uzliekam šķīvi un tam virsū ūdens burku, lai visi āboli būtu sīrupā un pa nakti sasūktos.
5) Otrā dienā atkal atkārtojam no gala.
6) Vārīšanas ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes. Tam jābūt biezam, dzintaraini caurspīdīgam.
7) Kad ievārījums gatavs- karstu akurāti saliekam burkās un pārlejam ar to sīrupu , kas izveidojies.Vāku virsū un pagrabā!
2)ābolus apberam ar cukuru un atstājam uz nakti vai 10-12 stundām,
tā, lai atdalās sīrups vai sula.
3)liekam katlu uz uguns un uz ļoti lēnas uguns vāram. Tiklīdz sāk mest burbuli- izslēdzam, atdzesējam un tad atkal vāram- lēni....nu sanāks savas 5-7 reizes atkārtot... līdz masa kļūst caurspīdīga, dzintaraina. Maisīt vajag uzmanīgi, lai āboli neizjuktu pļurā...
4) Atkal atstājam atdzist uz nakti...bet pirms- uz āboliem uzliekam šķīvi un tam virsū ūdens burku, lai visi āboli būtu sīrupā un pa nakti sasūktos.
5) Otrā dienā atkal atkārtojam no gala.
6) Vārīšanas ilgums atkarīgs no ābolu šķirnes. Tam jābūt biezam, dzintaraini caurspīdīgam.
7) Kad ievārījums gatavs- karstu akurāti saliekam burkās un pārlejam ar to sīrupu , kas izveidojies.Vāku virsū un pagrabā!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru