Vajadzēs: gatavi, sulīgi tomāti, ķiploki, svaigi pētersīļi,sīpols,augu eļļa.
Tomātus nomazgā
un sagriež 4 daļās, sīpolus- ripiņās.
Litra burkas
apakšā liekam svaigus pētersīļus, ķiploku daiviņu – sagrieztu ripiņās, lejam 1
ēdk. eļļas. Tad burkā liekam – tomātus un
pa virsu 2-3 sīpola gredzenus.
Marināde (sanāk 8 litra burkas):
3 l ūdens ,
3 ēdk. sāls,
7 ēdk. cukura, 4 melnie pipari,lauru lapa, 1 gl. 9% etiķa.
Katlā lejam ūdeni, pievienojam sāli, cukuru,
piparus un lauru lapu- uzvāram, līdz pirmajam burbulim, maisot, lai izšķīst sāls
un cukurs. Kad uzvirst- pievienojam 1 gl .9% etiķa. Noņemam no uguns,
padzesējam un pārlejam tomātus. Liekam metāla vāciņus.
Burkas karsējam
12-15 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru