svētdiena, 2015. gada 1. marts

Tomāti «Pirkstiņus nolaizīsi»



Vajadzēs:  gatavi, sulīgi tomāti, ķiploki, svaigi pētersīļi,sīpols,augu eļļa.
Tomātus nomazgā un sagriež 4 daļās, sīpolus- ripiņās.
Litra burkas apakšā liekam svaigus pētersīļus, ķiploku daiviņu – sagrieztu ripiņās, lejam 1 ēdk. eļļas. Tad burkā liekam  – tomātus un pa virsu  2-3 sīpola gredzenus.
Marināde (sanāk 8 litra burkas):
3 l ūdens , 3  ēdk. sāls, 7 ēdk. cukura, 4 melnie pipari,lauru lapa, 1 gl. 9% etiķa.
Katlā lejam ūdeni, pievienojam sāli, cukuru, piparus un lauru lapu- uzvāram, līdz pirmajam burbulim, maisot, lai izšķīst sāls un cukurs. Kad uzvirst- pievienojam 1 gl .9% etiķa. Noņemam no uguns, padzesējam un pārlejam tomātus. Liekam metāla vāciņus.
Burkas karsējam 12-15 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru