300 g cietā siera
250 ml olīveļļas
sula no puses liela citrona vai vesela maza citrona
1 ēdk. medus
3-5 ķiploka daiviņas
neliels gabaliņš svaiga ingvera
pa 1,5-2 tējk. malta čili vai paprikas
1-2 ēdk. kapātu žāvētu garšvielu, pētersīļa
Pagatavošana:
1)
Sieru sagriežam
kubiņos un liekam burciņā.
2)
Pagatavojam marinādi: mazā eļļas daudzumā apcepam
ķiploka un ingvera šķēlītes / krāsai var pievienot kurkumu/. Samaisām eļļu, citron
sulu un šķidru medu, garšaugus un pievienojam saceptos ķiplokus un ingveru.
3)
Ar šo marinādi pārlejam sieru. Pa virsu liekam žāvētu
pētersīļu zaļumus. Burku aizvākojam.
4)
Burku liekam ledusskapī un ļaujam savilkties ar
aromātu.
Sieru var sākt lietot pēc 5 dienām. Tam jāļauj sasilt istabas temperatūrā.
Eļļu vēlāk var izmantot salātu mērču pagatavošanai.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru