svētdiena, 2015. gada 1. marts

Marinēts siers



300 g  cietā siera
250 ml olīveļļas
sula no puses liela citrona vai vesela maza citrona
1 ēdk. medus
3-5 ķiploka daiviņas
neliels gabaliņš svaiga ingvera
pa 1,5-2 tējk. malta čili vai paprikas
1-2 ēdk. kapātu  žāvētu garšvielu, pētersīļa 





Pagatavošana:
1)      Sieru sagriežam kubiņos un liekam burciņā.
2)      Pagatavojam marinādi: mazā eļļas daudzumā apcepam ķiploka un ingvera šķēlītes / krāsai var pievienot kurkumu/. Samaisām eļļu, citron sulu un šķidru medu, garšaugus un pievienojam saceptos ķiplokus un ingveru.
3)      Ar šo marinādi pārlejam sieru. Pa virsu liekam žāvētu pētersīļu zaļumus. Burku aizvākojam.
4)      Burku liekam ledusskapī un ļaujam savilkties ar aromātu.
Sieru var sākt lietot pēc 5 dienām. Tam jāļauj sasilt istabas temperatūrā. Eļļu vēlāk var izmantot salātu mērču pagatavošanai.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru