svētdiena, 2015. gada 1. marts

Marinēti ķiploki



Vajadzēs- notīrītas ķiploku daiviņas;
Marinādei– pa  100ml  9% etiķa un ūdens, 30g cukura, 10g sāls, lauru lapa , rozmarīna zariņš ,smaržīgie pipari.





Pagatavošana:
1. Notīrītas ķiploka daiviņas uz  2 min ieliekam verdošā ūdenī,tad pārliekam aukstā ūdenī ar ledus gabaliņiem.
2. Saliekam ķiploka daiviņas izkarsētās burciņās.
3. Uzvāram ūdeni marinādei, pieliekam sāli, cukuru, lauru lapu, smaržīgo piparu un pavāram 2-5 min, tad pievienojam etiķi un noņemam no uguns.Padzesējam un pārlejam ķiplokus.Liekam metāla vāciņus, atdzesējam. Glabājam vēsā vietā. Ēst var jau pēc 10 dienām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru