piektdiena, 2016. gada 19. augusts

Ābolu biezenis ar kondensēto pienu

Vajadzēs:
3 kg tīras ābolu masas- šķēlītēs sagrieztu ābolu
300 g cukura
1 bundža iebiezinātā piena
200ml ūdens /glāze/

Pagatavošana:
1)ābolus nomazgā, nomizo, sagriež.
2) Abolus liek katlā, pielej ūdeniun uz lēnas uguns vāra, līdz izšķīst.
3)Pievieno cukuru un savāra, līdz tas izšķīdis.Padzesē.
4) Ābolu masu sablenderē- tad tā kļūst gaisīgāka un gaišāka.
5)Pievieno kondensēto pienu un atkal visu sablenderē.
6)Masu uzvāra lidz pirmajam burbulim.
7) Karstu lej mazās burciņās, aizvāko.

Es glabāju ledusskapī. Jo tak gribas ielaizīt ...bet var nest uz pagrabu arī.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru