sestdiena, 2015. gada 21. februāris

Dārzeņu asorti ziemai


Tīrā, sterilizētā  litra burkā  vispirms ieliekam 3-4 diļļu, pētersīļu zariņus,pārgriežam 1 ķiploka daiviņu,ja vēlas- var ielikt arī vienu mazu aso pipariņu.
Tad kārtojam sagrieztos dārzeņus un liekam kārtās, lai arī skaisti izskatītos:
- 1 vidēji lielu sīpolu- sagrieztu gredzenos,
- krāsaino papriku/ visskaistāk- dzeltenu vai oranžu/ sagrieztu strēmelēs;
- tad liekam gurķu kārtu- tos griežam ripiņās / vēlams 7mm-1 cm biežas ripiņās/
- pēdējā kārtā liekam tomātus. Tos vēlams izvēlēties stingrus, gaļīgus. Griežam daiviņās.
Dārzeņus vēlams mazliet piespiest.
Tam pa virsu liekam  garšavielas:
4-5 smarzīgos piparus,
2 krustnagliņas,
2-3 lauru lapas.
Gatavojam pārlejamo marinādi:
Uz 2 l ūdens liekam 250 g cukura, 3  strīķētas ēdk sāls- uzvāram.
Kad uzvārījies un sāls , cukurs izkusis, pielejam 150 ml 9% etiķa.
Marinādi uzreiz ielejam burkās.
Ar šo daudzumu var pārliet 4-5 litra burkas.
Burkas karsējam 7-8 min.Aizvākojam ar metāla vāku.


Ziemā, nolej marinādi un dārzeņus apslaka ar eļļu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru