Vajadzēs:
1 kg gurķu- šķēlītēs
1 kg kāpostu- sagriezti vai saēvelēti
6 ķiploka daiviņas
Marinādei:
2 l ūdens
10 melnie pipari
1 ēdamkarote sarkanās paprikas žāvētas/ var arī paprikas pulveri/
2 ēdamkarotes žāvētas dilles
2 ēdamkarotes sāls
5 ēdamkarotes cukura
1/3 glāzes eļļas
1/2 glāze ābolu etiķa
Pagatavošana:
1. Sagrieztus dārzeņus liekam traukā noteiktā secībā-
kāposti- gurķi- ķiploki- kāposti- gurķi- ķiploki
2. Aukstā ūdenī vāram marinādi no dotajām sastāvdaļām.Kad uzmet burbuli, pievieno etiķi un eļļu.
Ļaujam uzvirst savas 3 minūtes.
3.Karsto marinādi pārlejam dārzeņiem. Liekam vākus, ietinam un ļaujam iemarinēties.
Var ēst jau pēc 5 stundām....
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru