Tomāti – 1-1,5 kg
Viens vidējs sīpols
2-3 ķiploka daiviņas
Paprika - 1 gb, pēc vēlēšanās
Lauru lapas– 4 gb
Smaržīgie pipari- 4-6 gb.
Svaigas dilles– saišķītis vai 3-5 "lietussargi"
pētersīļa lapas- 3-4 gb.
Sāls– 2 ēdk.
ūdens– 1,5 l
Pagatavošana:
1.Uzkarsējam ūdeni līdz pirmajam burbulim, ieberam 2 ēdk. sāls. Maisām, līdz sāls izkūst.
2.ņemam lielu kastroli un tajā saliekam apmēram vienāda lieluma tomātus. Šai reizei derēs, vidēji lieli , stingri bumbuļi.
3.Sīpolus sagriežam ripās, plānās un liekam pāri tomātiem.Ķiploka daiviņas- ripiņās un turpat.Ja ir- var pielikt arī pāris ripiņas paprikas un 2 lauru lapas!
4.Nākošā kārta- svaigais dilles un pētersīļi.Zaļumus nomazgājam, dvielī nosusinam un no dotā daudzuma ņemam pusi un liekam pāri. Zaļumus negriežam.
5.Atkārtojam kārtas – tomāti,sīpoli, ķiploki,paprika un2 lauru lapas,kārta zaļumu.
6.Visu katla saturu pārlejam ar iepriekš sagatavotu šķidrumu.Šim katlam tad jānostāv istabas temperatūrā 3 dienas.Tad saliekam burkās, šķidrumu pāri un liekam ledusskapī vai pagrabā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru