Vajadzēs:
1 kg jāņogu bez kātiņiem
1 kg apelsīnu
1-1,5 kg cukura
Pagatavošana:
1)Ogas pārlasam, atbrīvojam no ķekariem, noskalojam, uz duršlāga notecinam lieko ūdeni.
2) Ogas sablenderējam vai izlaižam caur gaļas mašīnu.
3)Apelsīnus nomazgājam, sagriežam gabaliņos un izlaižam ar visu mizu caur gaļas mašīnu.
4) Lielā traukā sajaucam jāņogu un apelsīna masu ar cukuru un samaisam ar cukuru. Atstājam uz 20-30 min lai cukurs izkūst.
5) Šo masu vēlreiz sablenderējam.
6) Liekam uz uguns un uzvāram no pirmā burbuļa apmēram 5 min. / Var arī nevārīt, bet tad ievārījums būs aši jānoēd un jāglabā ledusskapī/
7) Karsto masu pildam tīrās, mazās burciņās, aizvākojam.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru