sestdiena, 2016. gada 3. septembris

Biešu lečo

Biešu lečo ir fantastiska iespēja negaidītu ciemiņu iebarošanai:) arī slinkajām svētdienām...
Uzgrauzdē maizīti, uzsmērē lečo un kod....jā, arī siļķes vai ķilavas bagaliņš pa virsu  iederas...
BET... piejaucot klāt rīvētu sieru...jau sāļo groziņu cienīgs pildījums...

Pieķēru sevi pie domas-
SLINKUMS VEICINA RADOŠUMU...t.i...PROGRESU:)

Vajadzēs:
4 kg biešu- sarīvētas vai kombainā sasmalcinātas
1,5 kg tomātu- sarīvē vai sasmalcina kombainā
0,5 kg sīpolu- ripiņās un apcepti zeltaini
0,5 kg paprikas- skaidiņās
0,5 l eļļas
1 gl 9% etiķa
150 g ķiploku- šķēlītēs
1 asais pipariņš
2 ēdk sāls
1 ēdk cukura

Pagatavošana:
1) Sasmalcina bietes un tomātus , pievieno saļi, cukuru eļļu un uz lēnas uguns zem vāka sautē 30 min, ik pa laikam apmaisot.
2) Tad pievieno papriku un ķiplokus un sautējam vēl 15 min.
3) Pievienojam etiķi un sautējam 5 min.
4) Karstu pildām burciņās un aizvākojam.

p.s. Man patīk pildīt mazās burciņās...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru