Kolēģis piedāvāja savu variantu āboliem ar kabačiem.. Veikalā esot piemērotāka šāda receptes sastāvdaļu interpretācija ;)
Vajadzēs:
Kabači- 2 vidēji lieli- palielos gabaliņos
āboli- 4-5 gb- palielos gabalos
sīpoli- 2 vidējas galviņas- palielos kubiņos
tomāti -3 gb.-
burkāni- 2gb.- sarīvē uz rupjās rīves
sāls-1 ēdk.
cukurs- 1 ēdk.
melnie pipari- 3-4 zirnīši
eļļa - pēc vajadzības
Pagatavošana:
1)Kabaču gabaliņus apsālām- dodam atsuloties,
2)Pannā vai katlā ielejam eļļu un tajā apcepam sīpolus, burkānus un ābolus.- uz lēnas uguns zem vāka- 10 min.
3)Masai pievienojam kabačus ar visu sulu un turpinām sautēšanu- 20 min.
4)Noblanšējam tomātus, novelkam mizu, sagriežam gabaliņos, pievienojam masai, arī cukuru un zem vāka sautējam 30 min.
5)Pievienojam sāli, piparus un pasautējam 5 min.
6)Karstu masu lejam burkās.
7) Burkas karsējam - 0,5 l- 15 min.
8) Aizvākojam un ļaujam atdzist.
Man patika bez etiķa, jo skābā antonovka, jau dod labu skābumiņu.
Drošībai burciņas nokarsēju- 0,5 l- 15 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru