Rudmieses ir gardas un augstvērtīgas sēnes .
Tās gatavojot vien jāatcerās, ka tās jānovāra sālsūdenī un uz nakti jāatstāj aukstā ūdenī nomērcēties.
Nākamajā dienā tās pildām burkās, pamīšus liekotkārtu sēņu, kārtu šķēītēs sagrieztu ķiplociņu.
Tad savāram marinādi!
Uz 1 l ūdens ņemam:
8-10 ēdk. cukura,
4-5 ēdk. sāls
200 ml 9% etiķa vai 2 tējkarotes citronskābes.
5 smaržīgie pipari
Sēnes pārlejam ar marinādi un sterilizējam.0,5 l burciņas- 20 min.
Var arī nekarsēt, jo iekšā ir ķiplociņi, bet tad gan jāglabā ledusskapī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru