sestdiena, 2014. gada 6. septembris

Jestrāka marināde tomātiem želejā

Kopš pagarsoju Elvīras tomātus želejā, man savējie vairs nemaz neiet pie sirds.
Šovasar esmu nolēmusi sevi iepriecināt ar jaunu marinādi. Mēģināšu salikt arī balkona mazos tomātiņus veselus. Gribās arī acis pamielot.

Uz 1 l ūdens ņemam:
6 ēdk  9% etiķa
1,5 ēdk.sāls
2,5 ēdk. cukura
3ēdk. ar kaudzi želantīna

1) Želantīnu ar daļu ūdens briedinam 24 h.
2) Atlikušajā ūdenī savāram sāli, cukuru, lauru lapas, smaržīgos piparus.Es pavārīju arī sīpola gredzenus. Tie šajā pasākumā man garšo visvairāk.
3) Marinādi noņemam no uguns un mazliet padzesējam. Tad pievienojam etiķi un želantīnu. To izmaisām kārtīgi.
4) Burciņāskārtojam tomātus un sīpolus. Pārlejam marinādi.
5) Pasterizējam 80 C - puslitrenes 15 min.
No šī marinādes daudzuma sanāk 5 puslitra burkas, ja ņem dubultporciju- 11 puslitrenītes.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru