piektdiena, 2014. gada 5. septembris

Kabaču mērce

3kg kabaču
500 g sīpolu
250 g majonēzes
300g tomātu pastas/man patīk itāļu ražojuma tetrapakās- ar baziliku vai ķiplociņu/
3/4 gl. eļļas
0,5 gl.cukur
2 ēdk. sāls
0,5 tējk. maltu piparu
1lauru lapa

1) Sīpolus un kabačus notīrām un izlaižam caur gaļas mašīnu.
2) Liekam katlā un pievienojam tomātu pastu, majonēzi, eļļu. Vārām uz lēnas uguns 1 stundu. 
3) Pievienoju cukuru, piparus, laurlapu un pavāru vēl 10-15 min.
4) Karstu pildām burkās. Lauru lapu gan ņemam laukā.
5) Metāla vāku virsū sasedzu, lai lēnām atdziest.

šogan man daudz kabaču. Tad nu šī ir iespēja tos pārstrādāt mērcēs. Ziemā šo mērci izmantoju lazanjas gatavošanai, uz picām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru