sestdiena, 2014. gada 6. septembris

Pikantie sēņu salāti


1 kg  novārītu rudens sēņu
viena vidēja kāpostgalviņa
4 lieli burkāni
1 liels sīpols
0,5 kg tomātu
200 ml eļļas
sarkanās paprikas pulveris, citronpipari, smaržīgie pipari, mazais čili pipariņš- pēc garšas.
/ Man agrāk drausmīgi riebās šitas apzīmējums/ , bet dzīve iemācījusi, ka garšas atšķirās...tāpēc ņammājam un liekam kā patīk.;)
Es lieku:
1 ēdk.ķimeņu
1 tējk. piecgraudu piparu
2 tējkarotes sarkanās saldās paprikas pulvera
1 tējk. citronpiparu
9 tējkarotes sāls
3 tējk. cukura
1 tējk. kurkumas
1 ēdk. timiāna
1) Kāpostgalviņu sasmalcinām, burkānus uz rīves, sēnes kapātas.
2) Izsautē kāpostu.
3) Tam pievieno apceptus sīpolu un burkānus.
4) Pēc7-10 min sautēšanas pievieno kapātas sēnes un sautē kopā ar garšvielām 10 min..
5) Karstu pilda burciņās un liek metāla vāku.
Ļoti gards uz sviestmaizēm, sāļajos groziņos un iecepts kārtainajā mīklā- kā štrūdelē.B

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru