sestdiena, 2016. gada 25. jūnijs

Pikantie tomāti

Mēri ņemti uz 3 l burku

50 g mārrutka saknes
2-3 ķiploka daiviņas
1 ēdk. diļļu sēklu
7 smaržīgie pipari
5 ēdk. cukura
2 ēdk sāls
2 ēdk 9% etiķa
1-2 lauru lapas

Gatavošana:
1) Burkas apakšā liekam lauru lapas, ķiplokus, sausās garšvielas, mārrutku ripiņas.
2) Pāri liekam tomātus, blīvi.
3) Pārlejam burku ar verdošu ūdeni, uzliekam vāku- neaizgriežot- uz 10 min.
4) šķidrumu nolejam katlā, uzvāram un pievienojam sāli, cukuru. Kad šķidrums uzvārījies, nogriežam uguni un pievienojam etiķi.
5) Burku pārlejam ar marinādi, aizgriežam vāku un pārsedzam, ļaujot lēnām atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru