sestdiena, 2016. gada 25. jūnijs

Tomāti Doņeckas gaumē

Vajadzēs:
vienāda lieluma un gatavības tomātus
ķiplokus


Marinādei:
uz 1 l ūdens-
60 g sāls
60 g cukura
1 ēdk. 9% etiķa
lauru lapa

Pagatavošana:
1) Burkas apakšā ieliekam ķiploka daiviņas, lauru lapu / daudzums pēc paša vēlēšanās/
2) Saliekam tomātus- blīvi.
3) Pārlejam burku ar karstu ūdeni.un vāku virsū- uz 10 min.tā atkārtojam vēl 2 reizes.
4) Tikām liekam vārīties marinādi. Kad sāls, cukurs izkusuši, ūdens uzmetis burbuli, pievienojam etiķi un izslēdzam.
5) Pēc 3x apliešanas un noliešanas, pārlejam tomātus ar verdošo marinādi un vāku virsū.
6) Sasedzam un ļaujam lēnām atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru