sestdiena, 2016. gada 25. jūnijs

Tomāti marinēti ar citronskābi

Vajadzēs:
vienāda izmēra un gatavības nelieli tomāti

Marinādei:
Uz 1,3 l ūdens- 30 g sāls, 120 g cukura, 2 tējkarotes citronskābes,

Pagatavošana:
1) Tīrās burkās apakšā liekam tās garšvielas, kas vislabāk garšo. Var arī improvizēt un katrā atsevišķā burkā likt kaut ko citu- vienā- baziliku, citā dilles, citā pētersīļus, citā sinepju sēkliņas.
2) Liekam iekšā tomātus.
3) Pārlejam ar karstu ūdeni un vāku virsū- lai izkarst!
4) Pa to laiku vāram marinādi. Kad tā uzburbuļojusi un sāls, cukurs, citronskābe ir izkusuši, nolejam karsto ūdeni un pārlejam ar tikko vārīto marinādi.
5) Aizgriežam vākus, burkas ietinam vai pārsedzam ar segu un ļaujam lēnam atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru