Vajadzēs:
1,6 kg tomātu
200 g sīpolu
250 g burkānu
25 g pētersīļa saknes
ēdamkarote pētersīļu zaļumu
30-35 g sāls
40-50 g cukura
1,5 ēdk 9% etiķa
5-7 smaržīgie pipari
2 lauru lapas
eļļa
Pagatavošana:
1.)600 g tomātu applaucējam, novelkam mizu un sarīvējam vai smalki sagriežam
2.) Pārējiem tomātiem nogriežam virsiņu un ar tējkaroti izdobjam mīkstumu, lai izveidojās trauciņš.
3.) To , kas bija iekšā- sagriežam vai sablenderējam un pievienojam pārējai tomātu masai.
4.) Iegūto masu liekam katlā un vāram kopā ar sāli, cukuru, smaržīgajiem ipariem, lauru lapām , etiķi un ik pa laikam noputojam. Vāram 10 min.
5.)Burkānus, pētersīļa sakni sarīvējam un eļļā apcepam.
6.) Sīpolus sagriežam gredzenos un apcepam zeltainus.
7.) Pārējiem tomātiem nogriežam virsiņu un ar tējkaroti izdobjam mīkstumu, lai izveidojās trauciņš.
8.)Sajaucam apceptos dārzeņus ar zaļumiem un pasautējam.
9.) Tomātu "trauciņos"liekam iekšā dārzeņu masu, tad blīvi sapildām burkās.
10.) Tomātus pārlejam ar iepriekš sagatavoto tomātu masu, bet atstājam vietu burkas augšpusē- tur lejam sakarsētu eļļu- attiecībā- 2 ēdk uz 1 l tomātu masas/
11) Sterilizējam burkas-
0,5 l- 1 h
1 l - 75 min.
12.) Aizvākojam un ļaujam lēnām atdzist,
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru