sestdiena, 2016. gada 25. jūnijs

Tomāti ar garšvielām un āboliem

Mazliet dīvaina garša un salikums, bet garša ir smalka lieta...
Šajā recepte vajag lielu trauku, lai visu saliktu un sajustu garšas- tāpēc ņemam 3l burku.

Vajadzēs:
Antonovkas ābolus
tomātus- vienādas gatavības
dilles, pētersīļi
melnie pipari
krustnagliņas

Marinādei:
1 glāze cukura
1 ēdk. sāls
1 ēdk. etiķa esences

Pagatavošana:
1)Saliekam 3 l burkas apakšā dilles, pētersīļus, tad 4daļās sagrieztus ābolus, veselus tomātus blīvi burkās.
2) Pārlejam visu ar verdošu ūdeni.Noturam 10 min. Tad nolejam katlā.
3) Doto šķidrumu uzvāram kopā ar 1 glāzi cukura, 1 ēdk. sāls. Kad viss izkusis un uzmetis burbuļi, pārlejam burku. Tad pa virsu- 1 ēdk. etiķa esences. 
4) Vāku virsū.Apgriežam uz mutes, nosedzam un ļaujam lēnām atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru