sestdiena, 2016. gada 25. jūnijs

Asie tomāti

Neesmu asu lietu cienītāja, bet reizēm gribas...

Vajadzēs:
Tomatus
lauru lapas
ķiplokus
aso pipariņu
mārrutka sakne, dilles, baziliks, sinepju sēkliņas, melnie pipari, smaržīgie pipari,krustnagliņas

Marinādei:
Uz 1,5 l ūdens- 2 ēdk sāls un 1 ēdk. cukura

Pagatavošana:
1) Atlasam vienāda lieluma un gatavības tomātus.
2) Vāram marinādi.Savāram ūdeni ar sāli, cukuru un esošajām sausajām garšvielām. 
3) Tīrās burkās apakšā liekam zaļumus- pētersīļu un bazilika zariņus,sarkano pipariņu, ķiplociņu tad pa virsu tomātus, 
4)Pārlejam tomātus ar karsto marinādi, liekam vākus un pasterizējam.
0,5 l- 10 min.
1 l- 15 min.
Tad apgāžam un ļaujam lēnām atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru