svētdiena, 2015. gada 1. marts

Biešu zacenīte



  • 3 kg biešu — sarīvētas uz lielās rīves
  • 1 kg burkānu— sarīvētas uz lielās rīves
  • 1 kg paprikas — palielos salmiņos
  • 1 kg tomātu — daiviņās
  • 3 ēdk. sāls
  • 200 g cukura
  • Ap 0,4 l augu eļļas
  • 200-300 ml 9% etiķa
1)Sagatavojam dārzeņus.
2)Visus dārzeņus lielā traukā samaisām ar sāli, cukuru un eļļu.
3) Visu iegūto masu liekam uz lēnas uguns un vārām apmēram pusstundu. Tad pievienojam etiķi un vāram vēl 10 min.
4) Karstu liekam izkarsētās burciņās, metāla vākus virsū. Apgāžam , sasedzam un ļaujam lēnām atdzist.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru