svētdiena, 2015. gada 1. marts

Kabaču un biešu salāti.



  • 3 kg biešu- sarīvēts uz lielās rīves,
  • 3kg kabaču- sarīvēts uz lielās rīves,
  • 1,5kg sīpolu- gredzenos,
  • 3 ēdk. sāls,
  • 300g cukura,
  • 100 ml  9% etiķa,
  • 0,5 glāze augu eļļas
1)      Dārzeņus samaisa ar sāli un cukuru un ļauj 30 min atsuloties.
2)      Tad liekam katlā un 40 min sautējam kopā ar augu eļļu. Beigās pievienojam etiķi.
3)      Liekam izkarsētās burkās, metāla vāku virsū. Sasedzam un ļaujam lēnām atdzist.

Šie salāti īpaši gardi ar kartupeļiem un siļķi.

1 komentārs: