svētdiena, 2015. gada 1. marts

Аromātiskie puķkāposti.



3 kg ziedkāpostu rozešu novārām 5 min sāļā ūdenī- 1tējk. uz 1 l ūdens.
Tad uz duršlāga notecinām un ļaujam atdzist.
  • 1.5 kg sulīgu tomātu
  • 1 kg paprikas
  • 200 g svaigu pētersīļu lapiņu
  • 2 lielas ķiploka galviņas
Gaļas mašīnā samaļam tomātus, piparus, ķiplokus, pētersīļus. Visu samaisām, lai izveidojās viendabīga masa.
Lielajā katlā , lejam iegūto masu un liekam puķkāpostu rozītes,pievienojam 200 ml eļļas, pusglāzi  9% etiķa (100 ml), 4 ēdk. cukura, 2 ēdk.sāls.
Visu savārām 10-15 min un uzreiz salejam izkarsētās burciņās. Sasedzam un ļaujam lēnām atdzist visas dienas garumā.
No šī daudzuma sanāk 10 puslitra burciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru