Mums vajadzēs:
- 500 g burkānu
- 1 kg pupiņu
- 1 kg paprikas
- 1 gl. augu eļļas
- 2 kg tomātu
- Pētersīļu saišķītis
- 3 ēdk. sāls
- 2 pākstiņas asā pipara
- 1 gl. ķiploku
- 500g sīpolu
- 1 tējk. esences(70%).
-
1. Pupiņas nomazgā , iemērc aukstā ūdenī. Sīpolus- sagriežam smalki,papriku un burkānus sarīvējam uz lielās rīves.2. Uz pannas eļļā apcepam sīpolus, burkānus, papriku uz lēnas uguns apmēram 20 min. Līdz dārzeņi kļūst zeltaini.3. Vāram pupiņas gatavas.4. Tomātus, ķiploku, aso piparu, pētersīļus izlaižam caur gaļas mašīnu.5. Katliņā saliekam apceptos dārzeņus, samalto masu, izvārītās pupiņas, sāli, etiķi, sautējam 15 min.6. Karsto masu lejam izkarsētās burkās, liekam metāla vāku un sasedzam uz 12 stundām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru