svētdiena, 2015. gada 1. marts

Kabači asā mērcē.



  • 3 kg kabaču- gabaliņos vai ripiņās
  • 1 asais pipars- caur gaļas mašīnu
  • 3 burkāni- caur gaļas mašīnu
  • 100 g ķiploku - caur gaļas mašīnu
  • 1 gl. 9% etiķa
  • 1 gl. augu eļļas
  • 1 gl. cukura
  • 2 ēdk. sāls
1)Dārzeņus sagatavojam.
2)Gatavojam marinādi- katlā ielejam eļļu, etiķi, sāli un cukuru un uz lēnas uguns uzvāram līdz pirmajam burbulim.
3) Marinādē liekam caur gaļas mašīnu izlaisto dārzeņu masu un vāram 5 min.
4) Karstajā masā liekam kabačus. No vārīšanās sākuma uz lēnas uguns vāram 25 min.
5) Masu liekam izkarsētās burkās, metāla vāku virsū un sasedzam, ļaujot lēnām atdzist.
No šī daudzuma sanāk 6 puslitra burciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru