trešdiena, 2014. gada 6. augusts

Kazeņu ievārījuma 3 dažādi varianti




Angļu variants

3 kg ogu
1,5 kg cukura
30 g piparmētru zaļumu

1) Ogas pirms ievārījuma vārīšanas uz 10-15 min ieliek sālsūdenī./uz 1 l- 1 tējk. sāls/
2) Tad šķidrumu nolej,ar aukstu ūdeni noskalo un ogas uz dvielīša apžāvē.
3) Ogas liek traukā un apber ar 1 kg cukura, visu samaisa un noliek vēsumā atsuloties. Vislabāk to darīt no vakara, tad no rīta var vārīt.
4)Izveidojušos šķidrumu nolej katlā, pieber atlikušo cukuru un uzvāra līdz pirmajam burbulim.
5) Šim šķidrumam pievieno piparmētru lapiņas un uz lēnas uguns apmēram 10 min. vāra, apmaisot.Tad no šķidruma izvelk piparmētras laukā.
6) Ogas izlaiž caur gaļasmašīnu.
7) Tad šķidrumam pievieno ogas un vāra ievārījumu līdz gatavībai.

Dansukera variants
2 l kazeņu
500 g Dansukker baltā smalkā cukura
Kazenes notīra un noskalo. Ieliek ogas nerūsējošā katliņā un pievieno cukuru. Uzsilda maisījumu un ļauj lēni vārīties apmēram 10 minūtes. Laiku pa laikam uzmanīgi apmaisa. Noņem katliņu no liesmas un rūpīgi nosmeļ putas. Iepilda ievārījumu siltās, rūpīgi iztīrītās burkās. Burkas aizvāko un uzglabā vēsumā.

Trešais variants- Mierlaiku recepte
1. Kazenes 2 kg
2. Cukurs 1 kg
3. Ūdens 1 glāze
Kazenes izlasa, nomazgā. Uz ātras uguns maisot uzvāra cukursīrupu, vārot noņem melnās putas, ieber ogas, vāra ar pārtraukumiem 30 - 40 minūtes; 10 minūtes vāra; 10 minūtes ļauj stāvēt bez vārīšanas, tad atkal vāra, tā atkārto, kamēr ogas kļust smagas un grimst sīrupā, gatavu ievārījumu sapilda burkās, aizvāko, uzglabā sausā, vēsā vietā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru