paprika-vesela, krāsaina,
burkāni- rīvēti uz smalkās rīves vai samalti gaļas mašīnā,
ķiplociņš- caur spiedi,
kāposti- saēvelēti,
medus,
Marinādei– uz 1 l ūdens:
200 g cukura
200g eļļas
150g 9% etiķa
20g sāls
Pagatavošana:
1) Piparus iztīram no sēkliņām, noblanšējam, apžāvējam.
2) Kāpostus smalki saēvelējam, burkānus samaļam gaļas mašīna- tad būs vieglāk sapildīt piparus.
3) Traukā samaisām kāpostus, burkānus, sapildām pildījumu paprikā. Tad katrā ieliekam mazliet saspiestā ķiplociņa un 0,5 tējk. medus.
4) Piparus kārtojam blīvi burkās.
5)No marinādes sastāvdaļām savāram marinādi un ar karstu pārlejam piparus.
6) Pasterizējam- 1 l burkas- 25 min, 80C.
7) Liekam metāla vāciņus.
p.s- šādi var pildīt un marinēt piparus arī ar sēņu- rīsa pildījumu!
Tikai rīsi jānovāra, bet sēnes jānovāra un jāsacep ar sīpoliem. Tālāk viss tāpat.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru