sestdiena, 2014. gada 30. augusts

Marinējam sēnes

Tik daudz foršu beciņu,ka gribās tās samarinēt.Šīs divas recptes no kolēģēm.
Frančeskas beku marināde:
Uz 1 l ūdens:
4 tējk. sāls
6 tējk. cukura
4 tējk. esences.

Pārējais- kā parasti.


Egitas marināde:
 1) Variants
Uz 1 kg novārītu sēņu-
1 glāze cukura
1 ēdk. sāls
1 tējk. esences
pipari, lauru lapa.
Sēnes sagriež un vāra marinādē 8-10 min. Burkās sēnēm var pievienot dilles.
Liek metāla vākus.

2) Variants.Nu re- uzjautā tik cilvēkam un viņam ir arī variācijas par vienu un to pašu;)
Uz 1 l ūdens:
2 ēdk. sāls
2 ēdk. cukura
4ēdk. 9% etiķa
melnie, smaržīgie pipari, lauru lapas

Savāram marinādi kopā ar garšaugiem un tad pieliekam etiķi, sēnes iekšā un vārām marinādē 5-10min. Tad sēnes pa burķelēm un marinādi pa virsu.
Aizvākojam, sasedzam !
un nepasterizējam!

Nu pa skaisto! Bučas Egitai!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru