svētdiena, 2015. gada 2. augusts

Kabaču čatnijs

1,5 kg kabaču
'500 g burkānu
400 g sīpolu
2 sarkanas paprikas
5 ķiploka daiviņas
1-2 tējkarotes sāls
180-200 ml 9% etiķa
250 g cukura
2 ēdamkarotes karija pulvera
1 ēdamkarote saberztu sinepju sēklu
3 ēdamkarotes citrona sulas

1) Visus dārzeņus sasmalcinām- sarīvējam uz lielās rīvēs, ķiplokus sakapājam.
2) Kabačus sajaucam ar sāli un ļaujam pusstundu atsuloties. Tad sulu notecinām.
3) Visus dārzeņus beram katlā, pievienojam ķiploku, cukuru, garšvielas, etiķi un uz lēnas uguns sutinām apmēram stundu.
4) Pašās beigās pievienojam citrona sulu.
5) Karstu pildām burkās, aizvākojam un ļaujam lēnam atdzist.

No šī sastāvdaļu daudzuma sanāk 5 puslitra burciņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru