svētdiena, 2015. gada 2. augusts

Kabaču relišs

1,75 kg kabaču
500 g sīpolu
2 paprikas
75 g sāls

Marinādei:
1 ēdamkarote sinepju
550 ml 6% etiķa / tādi parasti ir maigie ābolu etiķi/
3/4 tējk. kurkumas
3/4 tējk. rīvēta muskatrieksta
3/4 tējk. kartupeļu miltu
0,5 tējk. maltu melno piparu
1 kg cukura

1)Kabačus sagriež ripiņās, sīpolus gredzenos un papriku šķēlītēs .
2)Dārzeņus liekam traukā, apsālām, sajaucam sirsnīgi un trauku uz nakti ieliekam ledusskapī, lai sāls izvelk lieko šķidrumu.
3) Nākošajā rītā dārzeņus noskalojam .
4) No marinādes sastāvdaļām savārām marinādi, liekam tajā dārzeņus un 30 min uz lēnas uguns sutinām.
5) Iegūto masu liekam izkarsētās burkā, aizvākojam un liekam pagrabā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru