sestdiena, 2015. gada 29. augusts

"Luiziāna"gurķu- tomātu salāti.

Rudens pusē pēdējie gurķi ne šādi, ne tādi.Šiem salātiem der visi šķībie, līkie un nesmukie gurķi.

1 kg tomātu / bez mizas/
1 kg sīpolu
1 kg gurķu/ mizotu/
400 ml eļļas
250 ml tomātu mērces
sāls pēc garšas
timiāns, rozmarīns/ žāvēts/

1) Dārzeņus sasmalcinām.
2) Katlā uzkarsējam eļļu un tajā pakāpeniski apcepam dārzeņus sekojošā secībā- sīolus, tad gurķus, tad tomātus.
3) Pievienojam sāli, garšvielas un uz lēnas uguns sautējam apmēram 30 min. tad pievienojam tomātu mērci un sautējam vēl 10 min.
4) Karstu pildām burkās.

Loti laba picām un mērču gatavošanai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru