Trīs vienā nozīmē- salāti, aukstās zupas vai biešu zupas pamats.
1,5 kg sarkano biežu/ vārītas, rīvētas/
1,5 kg kabaču/ nomizotu, sarīvētu/
1 kg sīpolu / sagrieztu kubiņos/
0,5- 0,8 kg cukura
1 glāze 9% galda etiķa
1 glāze eļļas
2 ēdamkarotes sāls
1) Dārzeņus sasmalcinām un ieliekam traukā, pievienojam visas sastāvdaļas.
2)Visas sastāvdaļas sajaucam un noliekam uz 2 stundām savilkties.
3) Liekam masu katlā un 30-40 minūtes sautējam.
4) Pildam izkarsētās burciņās, aizvākojam un glabājam pagrabā.
No šī daudzuma sanāk 7 puslitra burciņas.
Šie salāti īpaši gardi pie kartupeļiem un siļķes.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru