3 kg kabaču/ mizotu, kubiņos/
500 ml tomātu pastas
4 burkāni / rīvējam/
7 ķiploku daiviņas
4 sīpoli/ vidēji/
1 ēdamkarote cukura
1 ēdamkarote sāls
0,5 tējkarotes svaigi maltu piparu
0,5 glāzes eļļas
buntīte citrontimiāna
1) Sasmalcinām dārzeņus.
2) Katlā eļļā sasutinam sīpolus, ķiplokus un burkānus, tad pievienojam kabačus un sutinām 45 min.
3) Iegūto masu atdzesējam un sablenderējam viendabīgā mērcē.
4) Pievienojam sāli, cukuru, tomātu pastu un citrontimiānu. Visu sasutinam 10 min,maisot, uz lēnas uguns.
5) Izķeksējam laukā timiāna zariņus un lejam karstu burciņās. Liekam virsū metāla vāciņu.
No šī daudzuma sanāk 7 puslitra burciņas.
Šī ir maiga mērce un lieliski sader ar spageti. Man šķiet, ka varētu būt gardi arī ar kartupeļu biezeni!
Lai labi garšo!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru