svētdiena, 2015. gada 2. augusts

Pētersīļu pesto

2 glāzes pētersīļu lapiņu
0,5 gl saulespuķu sēkliņu/ grauzdētas, bet ne sālītas/
1 ķiploka daiviņa
1 ēdamkarote citrona sulas
0,5 glāzes eļļas
2 ēdamkarote rīvēta cietā siera
sāls, pipari

1)Visus zaļumus saliekam blenderī, pielejam citrona sulu, eļļu un sablenderējam.
2) Pievienojam saulespuķu sēklas, sieru, sāli, piparus- atkal sablenderējam.
3) Liekam mazās burķītēs un glabājam ledusskapī.

No šī daudzuma sanāk 1,5 mazās /250ml/ burciņas/
šādu pesto ledusskapī var glabāt 3 mēnešus. Ja gribas ilgāk- sasaldējam ledus kubiņu formītē.
Šis pesto garšo ar grauzdētu maizīti, uz  īstas Ķelmēnu rupjmaizes, ar vistu un protams makaroniem, t.i.- pastu...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru