pirmdiena, 2014. gada 30. jūnijs

Apelsīnu miziņas kārums

Reizēm taču gribās ar kaut ko īpašu paspīdēt, vai ne?
Šī nu ir tā lietiņa, kas smaržo pēc manas bērnības. 
Nu arī manās rokās nonākusi receptīte!

300 ml burciņas piepildīšanai vajadzēs:
3 apelsīnus
 300 ml ūdens
300 g cukura
50 ml citrona sulas
 10g svaiga ingvera/ pēc vēlēšanās/
1) Apelsīnus kārtīgi nomazgā. Ja ir ar LOKu. Tad noplaucē ar verdošu ūdeni mizu.
2)Sagriežam apelsīnu 4 daļās un tad katru daļu atkal uz pusēm.Ja iespējams, tad katru daļiņu atkal uz pusēm.


3)Tad strēmeles liekam bļodā ar ūdeni un mērcējam , mainot ūdeni 4-5 reizes dienas laikā.Mērcējam 3 dienas.
 4)Mizas strēmelītēm izgriežam vai izkasām . Tad miziņu sarullējam- kā gliemezīti!Gliemezīšus saveram uzreiz pēc sarullēšanas uz diega kā krelles./ Ja apelsīna miziņa jau no sākuma ir plāniņa, tad to pēc sagriešanas un sulīgās daļas izņemšanas uzreiz sarullējam un uzveram kā krelli.


5) Liekam krellīti vārīties. Vāram 15- 20 min.,tad ūdeni nolejam un aplejam ar aukstu ūdeni un atkal pavāram, tā darām 3-4 reizes.
6)Paplatā katlā izvāram ūdens- cukura sīrupu. Tajā liekam vārīties krelles. Uzvāram un tad ļaujam 20-30 min uz lēnas uguns pavārīties.Tad ļaujam atdzist.
7)Vēl reiz uzvāram sīrupu ar krellēm un sīrupam pievienojam citrona sulu.Atkal atdzesējam.
8)Kad vārījums būs atdzisis, izvelkam laukā diegus, kārtojam burciņā un pārlejam šķidrumu.
9) Burciņu aizvāko un glabā ledusskapī.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru