3 kg tomātu
1 kg paprikas
0,5 kg burkānu
2 lielas bietes
0,5 kg sīpolu
100 g eļļas
2-3 ēdk. cukura
50 g 9% etiķa
sāls pēc garšas
1) Tomātus bez mizas sablenderē.
2) Masu liek uzvārīties, tad pievieno sāli, cukuru un sautē vēl 20-30 min.
3) Burkānus sarīvē un pievieno tomātu masai, tāpāt sīpolu gredzenus.
4)Bietes sarīvē uz lielās rīves. Pasautē eļļā apm. 5-7 min. , tad pievieno 1 ēdk. etiķa/ lai saglabātos etiķis/ un sautē vēl 5 min. , tad pievieno tomātus.
5) Tad pievieno masai atlikušo etiķi un sautē vēl 15 min.
6) 5 min. pirms beigām pievieno zaļumus- dilles, pētersīļus.
7)Karstu pilda burkās un liek metāla vāciņu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru