Kamēr vēl lielie konservēšanas darbi nav sākušies un dārzā viss vēl tikai pieaug, ir laiks retināt bietes.
Gardas zupeles sanāk no biešu lapiņām. Kaut kur izlasīju netā, ka tādās lapiņās vitamīnu esot pat vēl vairāk kā pašās bietītēs.
Mums vajadzēs:
1 kg mazo biešu lapiņu
1 gl ūdens
'1 deserta ēdk. esences 70%
1) Noskalojam lapiņas un sagriežam.
2) Lapas liekam kastrolī, pārlejam ar ūdeni un 5-10 min vāram katliņā ar vāku.
3) Pievienojam esenci, izmaisām .
4) Zaļo masu liekam burciņās ar domu, ka burciņa būs vienai ēdienreizei.
5) Liekam metāla vākus un sterilizējam 2-5 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru