otrdiena, 2014. gada 1. jūlijs

Buča no Modēnas.

Itālijā dzīvojām netālu no Modēnas. Šo pilsētu mēs atceramies no Modenas Balzamico etiķa nosaukuma. Vietējie iedzīvotāji uzskata, ka visi garšīgie ēdieni nāk no šī reģiona- no Emilja Romanja.
Šī recepte arī nāko no Modenas.
Ar šo var piepildīt 4 puslitra burķelītes

100 ml eļļas
100 g sīpolu
sāls
0,5 tējk. maltu sarkano piparu
Pārliešanai
cukurs- 50 g
12 smaržīgie pipara graudi
80 g pētersīļu saknes
pa saišķītim- 1 diļļu, pētersīļu, timiāna

Dārzeņu masai:
1 ēdk. paprikas pulvera
600 g burkānu- ripiņās
25 ml eļļas
100ml 9% etiķa
1 kg kabaču- vislabāk- mazu, zaļo
30 g sāls
80 g selerijas sakņu
1l svaigi spiestas tomātu sulas

Pagatavošana:
1)Saknes un kabačus sagriežam ripiņā 2-3 cms, sīpolus gredzenos.
2) Dārzeņus atsevišķi apcep eļļā.Eļļu nolejam.Dārzeņus samaisam.
3) Zaļumus blenderī sasmalcinām, pieveinojam sāli un piparus.
4) Tomātu sulu sajaucam ar etiķi, sāli, cukuru un vāram uz lēnas uguns apmēram 15  min.Tad šai masai pievienojam zaļumus un sautējam vēl 5 min.
5) Izkarsētās burciņās liekam kārtās apceptos kabačus, burkānus un pārlejam ar tomātu- zaļumu sulu.
6) Burciņas pasterizējam 80C apmēram 30 min.Tad liekam metāla vākus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru