pirmdiena, 2014. gada 28. jūlijs

Saldskābā mērce ziemai no kabačiem

Mans dēls nevar ciest kabačus, bet viņam ļoti garšo pasta un itāļu ēdieni.
Es jau arī neesmu ar pliku roku ņemama.;)
Kabacis jebkurai mērcei piedod tumīgumu.
Mēs izgājām uz kompromisu! Viņš ēd lazanju, bet es nesaku, ka mērcē ir kabači- visu sablenderēju!
Pieķer nu aiz rokas!;)))



Sastāvs:
2 kg kabaču
5 paprikas
10 vidēji sīpoli
1 l ūdens
1 gl eļļas
0,5 gl etiķa
1 gl cukura
1,5 ēdk sāls350 gr tomātu pastas / Es lietoju itāļu, to kas tetrapakās. Vislabāk ņemt to, kas jau kopā ar baziliku/
Visu sagriež kubiņos, kabačus apmēram 1,5x1,5 cm.
Visas sastāvdaļas izņemot dārzeņus sajauc lielajā katlā un liek vārīties. Kad viss ir uzvārījies liek katlā kabačus, vāra 15 min no pirmā burbuļa, tad pievieno papriku, arī vāra 15 min no pirmā burbuļa un beidzamos liek sīpolus-visu kopā vāra 15 min un tad salej iepriekš izkarsētās burkās.
Ja ir mīlulīši, kam negaršo kabacīši- padzesējam, sablenderējam, uzkarsējam un burciņās iekšā!

Man pašai ļoti patīk piešaut klāt arī rozmarīnu un timiānu....tad ir patiesi itālisks aromāts.... 
Šī mērce ir fantastiska ar visāda veida pastu, pelmenīšiem, ņukiem un lieku to arī kā pamatiņu uz picas...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru