1 kg kabaču
500 g tomātu
300g sīpolu
300 g burkānu
120g cukura
25 g sāls
50-60 ml 9% etiķa
1) Kabačus un tomātus sagriežam kubiņos, sīpolus- gredzenos, burkānus- rupjās skaidās.
2) Visus dārzeņus, sāli, cukuru liekam katrlā un uz vidēji lielas uguns vārām, ik pa laikam apmaisot, apmēram stundu.
3) 10 min pirms beigām pievienojam etiķi.
4) Karstus pildām burkās, aizvākojam ar metāla vāku.
p.s. Ja šiem salātiem vārīšanās beigās pievienosim zaļumus- pētersīļus, baziliku, lupstāju- aromāts un garša būs jau ar pavisam citu niansi!
BET- tad šie salāti 20 min būs jāpasterizē 85-90C .
Nu- pamēģini abos variantos! Lai ir ar ko salīdzināt!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru