Šodien pie manis atklīda šī vecā skotu recepte. Lasu grāmatu par Dziednieku, kurš apceļo Angliju.
Tā ir savādāka kā pierasts. Gan jau izgaršosies un izdomāsies ar ko tā ies kopā.
1 kg kabaču
500 g sīpolu
500 g skābu ābolu
1 kg tomātu
koriandra sēklas - 1 tējk.
melnie piparu graudi- 1 tējk.
rozīnes - 500g
cukurs- 500g
ingversakne- 25g
baltais vīna etiķis-600 ml
krustnagliņas- 12 gb
Pagatavošana:
1) Tomātiem noplucinam mizu un tos sagriežam mazos gabaliņos.
2)Kabačus nomizojam, sagriežam kubiņos, sīpolus sagriežam pusgredzenos, ābolus nomizojam, izgriežam serdi un arī sagriežam kubiņos.
3) Ingveru sagriežam ripiņās, kopā ar krustnagliņām, koriandru, pipariem liekam linu maisiņā.
4)Sagrieztos dārzeņus un augļus liekam katlā, ieliekam linu maisiņu ar garšvielām, ielejam vīna etiķi un uz straujas uguns uzvāram. Tad uguni nogriežam līdz minimumam un uz lēnas uguns sutinām 1 stundu, pa laikam apmaisot.
5)Izņemam garšvielu maišeli, pievienojam noskalotās rozīnes un uz lēnas uguns vāram vēl 1, 5 stundas.
6)Ļaujam vārījumam padzist. Tad liekam burciņās un varam aizvākot ar plastmasas vāciņiem. Ēšanai šis vārījums būs gatavs tikai pēc 3-4 nedēļām.
Mana ome teiktu- šis ir vārījums, ar garšām. Tāpēc to vārām nesteidzoties...
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru