Tāpēc esmu iemanījusies izvārīt pēc garšas ļoti līdzīgu ievārījumu. Atkrīt arī noņemšanās ar ķiršu kauliņiem.
1 kg ērkšķogu
1 sauja ķiršu lapu
1 glāze ūdens
1 kg cukura
1/2 paciņa vaniļas cukura
1) Lapasnomazgā , uzlej aukstu ēdeni un uzvāra,Vāra 3 min.
2)Atdzesē, izkāš un pārlej ērkšķogas. Ja tās ir lielas un stingras- labāk sadurstīt.
3) Tad atstāj uz 12 h ievilkties.
4)Šķidrumu nokāš, pievieno cukuru un uzvāra sīrupu.
5)Sīrupā liek ogas. Uzvāra 3 reizes. Pēdējā reizē pavāra 15-20 min. uz lēnas uguns.
Beigās pievieno vaniļas cukuru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru