Nepieciešami:
Kāposti, burkāni, paprika, eļļa, sāls, cukurs, 9% etiķis (vai esence).
Kāposti, burkāni, paprika, eļļa, sāls, cukurs, 9% etiķis (vai esence).
Pagatavošana:
Kāpostus, burkānus, papriku ņem attiecībā 2:1:1. Dārzeņus sarīvē uz rupjās rīves un pilda burkās. Parasti šos salātus pildu 0,7l burciņās un uz katrai tādai burciņai uzleju 2 ēdamkarotes eļļas. Tad vāra marinādi. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura un pievieno 9% etiķi (vai esenci) pēc vēlēšanās. Kad marināde uzvārījusies, lej to pāri sapildītajai kāpostu masai. Burciņas liek katlā ar ūdeni un karsē. Atkarībā no tā, kādus kāpostus izmanto (agrie - mīkstāki, vēlie - cietāki) karsē 25-30 minūtes (vēlos kāpostus varbūt pat ilgāk). Karsēšana atkarīga no tā, cik kraukšķīgus vai mīkstus grib salātus.
Kāpostus, burkānus, papriku ņem attiecībā 2:1:1. Dārzeņus sarīvē uz rupjās rīves un pilda burkās. Parasti šos salātus pildu 0,7l burciņās un uz katrai tādai burciņai uzleju 2 ēdamkarotes eļļas. Tad vāra marinādi. Uz litru ūdens ņem 1 ēdamkaroti sāls, 2 ēdamkarotes cukura un pievieno 9% etiķi (vai esenci) pēc vēlēšanās. Kad marināde uzvārījusies, lej to pāri sapildītajai kāpostu masai. Burciņas liek katlā ar ūdeni un karsē. Atkarībā no tā, kādus kāpostus izmanto (agrie - mīkstāki, vēlie - cietāki) karsē 25-30 minūtes (vēlos kāpostus varbūt pat ilgāk). Karsēšana atkarīga no tā, cik kraukšķīgus vai mīkstus grib salātus.
Šos pašus salātus var gatavot arī bez karsēšanas. Tad tikai tāpat kā svaigi grieztās zaptes tos jāuzglabā ledusskapī.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru