otrdiena, 2014. gada 22. jūlijs

Ogu laiks ir klāt!

Jāņogu želeja
Šoreiz gatavoju mazliet citādu jāņogu želeju. Tai pievienoju piparmētru.Želejas izmantoju kūku gatavošanai. Ja želeju pasniedz pie gaļas ēdieniem, tad želejai savukārt var pievienot baziliku.

Iztvaicēju jāņogu sulu.
Tad pievienoju tai piparmētru lapiņas,kas ieliktas marlītē, vai tējas biezumu karotītē. Tā ļauju pavārīties 3-5minūtes. Uz 1l jāņogu sulas pievienoju  900g cukura. Savāru, pildu burciņās. Aizvākoju ar plastmasas vāciņu.

Vēl var rīkoties arī šādi:
Savāra jāņogu želeju, tad salej burciņās. Kad želeja mazliet atdzisusi, ar tīru karotes kātu iespiež tajā piparmētras lapiņas. Aizvāko ar plastmasas vāciņu.

Tieši tāpat rīkojās ar baziliku.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru