trešdiena, 2014. gada 30. jūlijs

Marinēti kāposti ar kanēli

Nu jau klāt tas brīdis, kad domāju- Kur likt kāpostus? Šo recepti piespēlēja Petrovnačka, atradusi internetā!

Vajadzēs:
-kāpostus
marinādei:
-1.l ūdens   
-5.ēd.k cukura
-1.ēd.k sāls
-melnie apaļie pipari
-šķipsniņuķimeņu
-pustējkarote kanēļa
-krustnagliņas (5gab)
1.ēd.k etiķa esences-70%

Pagatavošana:
1) sagriežam kāpostus un liekam iekšā burkās, nedaudz saspiežam
2) taisam katliņā marinādi-liekam visu iekšā izņemot esenci, kad uzvāras lejam klāt esenci
3) marinādi lejam burciņās
4) gatavas burciņas liekam katlā karsēties apmēram 20-25.min. karstā ūdenī, bet ne vārošā
5) ņemam āra, skrūvējam vāciņus ciet, un griežam otrādāk, skatāmies lai netek garām marināde!
Otrā dienā varam nest uz pagrabu un ziemā mieloties ar gardajiem kāpostiem.

ŠODIEN man kāpostu diena!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru