otrdiena, 2014. gada 29. jūlijs

Kabaču mēlītes




400-500 g jauno kabacīšu- Man patīk tumši zaļie. Bet burķelē izskatas skaisti, ja mēlītes ir dažādās krāsās.
-2-3 ķiploka daiviņas
-1 ēdk. šķidra medus
-2 ēdk. baltā vīna etiķa
-60-70 ml. eļļas
- diļļu saišķis
- sāls,pipari

1.Nomazgājam un ar mizojamo nazi sagriežam plānās šķēlītēs.
2.Liekam uz liela šķīvja un apkaisām ar sāli, lai atdalās suliņa.

3.Smalki sagriežam dilles, ar ķiplociņu spiedi saspiežam ķiplociņus,
4.Atsevišķā trauciņā samaisām medu, ķiplokus, piparus, etiķi- samaisām..
5. No kabačiem nolejam lieko šķidrumu.pārkaisām ar dillēm.
6. Kabaču mēlītes kārtojam mazās, platās burķelēs un pārlejam ar marinādi.
7. Karsējam 85-90C 15 min. Vāku virsū. Atdzesējam un pagrabiņā!

P.S. var arī ielikt ledusskapī un pēc 2stundām- cienāties!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru