otrdiena, 2014. gada 29. jūlijs

Kāpostu salāti "Saļanočka"

Šo recepti maiņas ceļā dabūju no savas Maskavas draudzenes. Laba gan pie desiņām, gan pie kartupeļiem, gan zupas pamatam.

1 kg tomātu
1 kg paprikas
1 kg kāpostu
1 kg burkānu
500g sīpolu
2 ēdk sāls
200 g cukura
180 ml 9% etiķa
apm. 1 gl eļļas

1) Visus dārzeņus sagriežam vai sarīvējam apmēram vienāda liekuma gabaliņos, sīpolus- gredzenos, burkānus- ripiņās.
2) Ieliekam visu lielā katlā, ieberam sāli un saņurcam, tad pielejam eļļu un sutinām apmēram stundiņu.
3)Vārīšanās beigās pievienojam etiķi.
4) Visu liekam karstu izkarsētās burciņas un metāla vāku virsū!

No šī daudzuma sanāk 6 burciņas 0,7 l tilpumā.

P.S. Ļoti labs zupas pamats.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru