ceturtdiena, 2014. gada 24. jūlijs

Kremļa gurķīši

Uzreiz piebilstu- šos gurķīšus jāglabā ledusskapī!

gurķi- 3 kg
kiploki - 200 g
cukurs- 1gl
sāls- 3ēdk.
esence 70%- 4 ēdk.

1) Gurķus sagriežam ripiņās apmēram 3-5 cm biezās.
2) Ķiplokus smalkās ripiņās.
3) Gurķus pārber ar sāli, cukuru, pievieno esenci un ķiplokus.
4) Trauku pārklāj ar vāku un atstāj uz 4 stundām istabas temperatūrā, ik pa laikam sakratām.
5) Pēc 4 stundām gurķus blīvi sabāž sterilizētās burkās. Pārlej ar sulu , kas radusies šajā laikā.
Liekam vāku un ledusskapī iekšā!
No šī daudzuma sanāk 4 litra burkas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru