Rabarberus vari savārīt un salikt burkās: uz 1 kg
notīrītu rabarberu ņem 500 līdz 800 g cukura, uzvāri, noputo, pavāri
piecas sešas minūtes, lej tīrās, karstās burkās, aizvāko un ziemā vāri
ķīseļus vai uzpūteņus, kas garšo pēc pavasara...
Rabarberi savā sulā. Sīki sagrieztus
rabarberus emaljētā bļodā ar stampiņu saspaidi, līdz rodas sula. Tad
pildi sterilās burkās, laiku pa laikam piespiežot, lai tie pārklājas ar
sulu. Aizvāko ar steriliem plastmasas vāciņiem. Ziemā izmanto, cepot
plātsmaizes, gatavojot desertus un limonādi.
Rabarberu ievārījums ar apelsīniem. 3 kg rabarberu, 1
kg apelsīnu, 1 kg cukura. Rabarberus nomizo un sasmalcini. Apelsīnus
labi nomazgā un samal ar visu mizu. Liec katliņā, pievieno cukuru un
maisot karsē vismaz pusstundu.
Rabarberu džems ar banāniem. 500 g rabarberu, 500 g
cukura, 300 g banānu. Sasmalcinātus rabarberus samaisi ar cukuru un
ļauj, lai 2,5 stundas pastāv. Pievieno ripiņās sagrieztus gatavus
banānus. Uzvāri un karsē apmēram piecas minūtes. Tūlīt lej izkarsētās
burciņās un aizvāko.
Viltotie ananāsi. Sagrieztus un divreiz applaucētus
rabarberus liec burkās, pievieno krustnagliņas un pārlej ar verdošu
sīrupu (10 ēdamkarotes ūdens savāri ar 3 ēdamkarotēm cukura). Burkas
aizvāko, apgāz ar vāciņiem uz leju, apsedz un atstāj uz vienu stundu.
Tad novieto vēsumā.
Rabarberu sīrups. Notīrītus un kubiņos sagrieztus
rabarberus pārkaisi ar cukuru. Uz kilogramu rabarberu ņem 1,5 kg cukura.
To ber pakāpeniski, līdz cukurs vairs nekūst. Laiku pa laikam apmaisot,
rabarberus tur 24 stundas. Iegūto sīrupu nolej un pilda pudelēs.
Nekarsē! Sacukurotos rabarberu kātus un neizkusušo cukuru pildi puslitra
burciņās, aizvāko un novieto pagrabā. Nepasterizē!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru